Spaans

Op KBS De Zonnewende werken we op verschillende niveaus. Iedereen werkt en leert op zijn eigen wijze. We vinden het daarom ook belangrijk tegemoet te komen aan de behoefte van leerlingen die meer uitdaging aankunnen. Dit doen we onder andere met het aanbieden van lessen Spaans. Deze lessen worden aangeboden aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Eigen motivatie om een vreemde taal te leren is daarbij van groot belang. De leerlingen krijgen één keer in de week een uur Spaanse les onder begeleiding van een leerkracht. Daarnaast werken de leerlingen nog een half uur in de week zelfstandig aan verwerkingsopdrachten.

Tijdens de lessen Spaans wordt gebruikgemaakt van teksten, oefeningen, spelletjes en liedjes. De doelgerichte aanpak sluit aan op de belevingswereld van kinderen. Hierdoor maken zij zich actief en spelenderwijs de Spaanse taal eigen. Spaans is een wereldtaal die momenteel in zo’n 20 landen gesproken wordt. Op verschillende middelbare scholen in Nederland is Spaans onderdeel geworden van het lesprogramma, als verplicht vak of als keuzevak. Het aanbieden van Spaans op de basisschool zorgt voor een mooie voorbereiding op de toekomst.