Schaken

Meerdere enthousiaste ouders geven schaakles aan kinderen van de Zonnewende. Kinderen kunnen daardoor hun schaakdiploma, erkend door de schaakbond, behalen.

Iedere maandagavond krijgen kinderen van 18.45 tot 19.45 uur les op locatie Ravelijn. Daarbij krijgen zij de ene week les volgens de online leermethode van Chessity.  De andere week spelen ze competitie.

Kosten

De contributie bedraagt € 27,50 per schooljaar, dat is inclusief een Chessity account. U kunt het geld overmaken naar onze schaakrekening.

Interne competitie

De interne competitie spelen we volgens het Zwitsers systeem. Dat is een toernooisysteem dat veel wordt toegepast bij denksporten zoals schaken. Kinderen krijgen voor elke partij of ronde een aantal punten (bijvoorbeeld 1 voor een overwinning, ½ voor een remise); in elke ronde spelen de kinderen zo veel mogelijk tegen spelers met hetzelfde aantal punten.

Apeldoornse Scholen Competitie

Onze leerlingen zijn ook actief in de ASC, de Apeldoornse Scholen Competitie. Dit is een competitie waaraan verschillende Apeldoornse basisscholen meedoen en tegen elkaar uitkomen op verschillende niveaus.

• Pupillen

Leerlingen tot en met groep 6 spelen in de pupillencompetitie. Zij spelen 7 à 8 avonden per seizoen en op elke avond worden er twee wedstrijden gespeeld. Je speelt in een team van 4 spelers. Iedere wedstrijd speel je een wedstrijd tegen een andere school.  De school met de meeste punten wint de wedstrijd.

• Aspiranten

Vanaf groep 7 mogen de leerlingen niet meer uitkomen als pupil, maar spelen zij mee in de aspirantencompetitie. Zij spelen 7 à 8 avonden per seizoen waarbij telkens één wedstrijd wordt gespeeld. Je speelt in een team van 4 spelers. Iedere wedstrijd speel je een wedstrijd tegen een andere school.  De school met de meeste punten wint de wedstrijd.

Meer weten?

x.gerritse@veluwseonderwijsgroep.nl